ROERO ARNEIS DOCG 2021, 075l
Související produkty

Vůně - velmi perzistentní květinové aroma s aromatickým tónem citrusů
Chuť - nízká kyselina typická pro víno Arneis. Plná chuť s tóny citrusů, broskví a banánů

Sladká, dobře vyvážená a jemně jiskřivá přírodní chuť. Obsah alkoholu 5,5%

Vůně s náznaky sena a sušeného ovoce
Chuť plné, minerální s tóny banánu, vanilky, exotického ovoce

Aromatické bílé víno z jižní Itálie s vůní tropického ovoce a květin. Zibbomare Zibibbo 2024 potěší svou svěžestí a skvěle doplní mořské plody, předkrmy i veganskou kuchyni.

Aromatické sladké bílé víno par excellence, je vyrobeno z hroznů Moscato bianco. Má krásnou žlutozelenou barvou, s charakteristickými zlatými odlesky a aromatické aroma charakteristické pro hrozny Moscato

Vyznačuje se nezaměnitelnou slámově žlutou barvou a intenzivním buketem, broskvové a akátové květy, heřmánek, ananas a žluté květy, elegantní, harmonická a středně kyselá chuť na patře.

Vůně - velmi perzistentní květinové aroma s aromatickým tónem citrusů
Chuť - nízká kyselina typická pro víno Arneis. Plná chuť s tóny citrusů, broskví a banánů

Skutečné ztělesnění 100 let italské historie, Quotidiano Bianco bylo vytvořeno v roce 2014 vinařstvím Cantina Gattavecchi v Toskánsku. Toto bílé víno s intenzivními a ovocnými aromaty představuje krásné spojení enologie, umění a kultury.
Detailní popis produktu
ROERO ARNEIS DOCG
NÁZEV VINICE: Monfrini
HROZNY: Arneis
VINICE: Úrodná kopcovitá oblast převážně písčitá půda s dobrou mineralitou
VINIČNÍ SYSTÉM: Guyot
POČET KEŘU NA HEKTAR: 3500
NADMOŘSKÁ VÝŠKA: 301 metrů nad mořem
ROK VÝSADBY VINICE: 1997
OBDOBÍ SKLIZNĚ: 2. dekáda září
PRODUKCE NA HEKTAR: 90 ql / ha
VINIFIKACE: přii nízkých teplotách 16-17¡c
STÁRNUTÍ: Lehké a částečné v nových barikových sudech
POČET VYROBENÝCH LAHVÍ: 5500
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bílá vína |
---|---|
Hmotnost: | 1.3 kg |

Na hranici regionů Roero a Lange se vyrábí toto bílé víno. Půdy bohaté na minerály dodávají tomuto Arneis elegantní aroma a správnou chuť. Ke konzumaci čerstvé při 10-12 °C jako aperitiv k rybím pokrmům.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.